Obavještenje za porezne obveznike Distrikta koji su ostvarili oporezive prihode iz inostranstva

Inspekcija Porezne uprave Brčko distrikta Bosne i Hercegovine sprovodi opsežne akcije kontrole prihoda građana koji su ostvarili oporezive prihode po osnovu novčanih priliva iz inostranstva ostvarenih preko deviznih računa i servisa PayPal, Moneygram, Wester Union, Paysend, OFX, Wise kao i sličnih servisa banaka u BiH.

Image for news

Građani Distrikta koji su ostvarili prihode iz inostranstva obavljajući samostalnu ili nesamostalnu djelatnost dužni su taj prihod prijaviti Poreznoj upravi Brčko distrikta BiH.

Ovim putem se pozivaju svi građani, odnosno porezni obveznici da ovakve prihode prijave putem godišnje porezne prijave, obrazac GPD – 1051 za prošlu godinu kao i za prethodne godine ukoliko to do sada nisu učinili, a s ciljem izbjegavanja plaćanja zaračunatih zateznih kamata. Za prihode ostvarene u tekućoj godini potrebno je podnositi mjesečne porezne prijave, obrasce AMS – 1035.

Za sve dodatne informacije oko obračuna i prijave prihoda iz inostranstva porezni obveznici mogu se obratiti u zgradu Direkcije za finansije – Porezna uprava Brčko distrikta BiH, I. sprat u kancelariju broj 20 i 21.

 http://df.bdcentral.net/Content/Read/obrasci-za-preuzimanje